Pipervika – Oslos nye fisketorg

Så lenge det har bodd folk rundt Oslofjorden har det også vært drevet fiske her. Fiskerne bodde i Pipervika og solgte fangsten sin direkte fra båtene. Tradisjonen med å selge fisk og reker direkte fra båtene har altså holdt seg fra 1500-tallet og frem til i dag. Selv om man ikke lenger hører løpeguttene rope ut dagens fangst i byens forsteder kan man fra Tirsdag til Lørdag sikre seg nyfanget fisk og reker direkte fra fiskebåtene som ligger ved Rådhusbrygga. Denne handelen vil fortsette selv om Fisketorget nå har åpnet, men utvalget vil være bredere og åpningstidene lengre i Oslo Fisketorg – Pipervika.

Oslo Fisketorg Pipervika består av en restaurant del og en avdeling med fiskedisk, og her har de tatt i bruk Retail Solutions integrerte løsninger. I fiskedisken benytter Pipervika to komplette kassepunkt med touchskjerm, printer og kasseskuff. I tillegg har de to kassekoblede vekter med digital skjerm som viser skjerm til kunden, samt strekkodeleser for å skanne inn ferdigproduserte hyllevarer. Disse kassene har kassekoblet bankterminal slik at alle kortoppgjør alltid vil stemme overens med kasseinnslag.

Med åpent hele uken og lange åpningstider vil Oslo Fisketorg – Pipervika bidra til at sjømat av ypperste klasse blir enda mer tilgjengelig for byens beboere og turister.

I Pipervika sin restaurant del bruker man to komplette kassepunkt med touchskjerm, printer og kasseskuff. I tillegg benyttes det håndholdte terminaler som letter servitørenes arbeid når de tar i mot bestilling av mat og drikke ved bordene. Bestillingen printes direkte ut som kjøkken bong og drikke bong slik at kokker og bartendere kan starte med bestillingen. De håndholdte terminalene kommuniserer med kassene i restauranten, dermed kan man gjøre endringer på ordre på de stasjonære kassene selv om ordren er slått inn av servitør på en håndholdt terminal. Disse håndholdte terminalene er støtsikre og tåler vannsøl. Når man skal ta betalt av kunder ved restaurant bordet gjøres dette på trådløse bankterminaler.

Oslo Fisketorg Pipervika ser fremover og ønsket seg derfor en teknologileverandør som kan levere de mest innovative løsningene i dagens marked. Retail Solution skal fremover blant annet levere løsninger for netthandel hvor bestillinger går rett inn i kassen på Fisketorget, Vipps betaling til kassen, samt gjøre tilgjengelig selvbetjente løsninger hvor kunden kan gjøre hele bestillingen i butikk selv.

Navnet Pipervika stammer fra den tid brigademusikkens trommeslagere og pipere (fløytister) var bosatt her. Området strekker seg i dag fra Akershus festning på den ene siden og Aker Brygge på den andre.

Har du spørsmål om RSPOS kassesystem? Ring 4000 3852 eller send en mail til post@retailsolution.no